Die übliche Konstruktion meiner Socken
- 4-fädige Sockenwolle (Marke egal, Hauptsache die Farbe gefällt dem Empfänger)
- Anschlag 60-64 M (je nach Größe) im Kreuzanschlag
- 25 R. Bündchen entweder 1/1- oder 2/2-Rippen (kurzes Bündchen 16 R)
- Schaft und Fuß glatt rechts
- Fersenwand je die ersten und letzten 3 M re stricken
- Herzchenferse über die Hälfte der Maschen
- Aufnahme aus der Fersenwand = (M/Nd)
- Abnahme der Zwickelmaschen jd 2. R.
- Fußlänge nach der Regia-Tabelle
- Bandspitze (1 x jd. 4., 2.x jd. 3., 3 x jd. 2. R., danach jd. R. abn.)
- Abnahme bis auf 4 M/Nd, Spitze im Maschenstich schließen
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- Sock weight sock yarn of any brand, important: the recipient of the socks likes the yarn.
- Knit on 5 dpns
- CO 60 - 64 st., depending on size (adult sizes), German cast on over 2 needles
- 25 rows of ribbing, either 1/1 or 2/2 (short ribbing 16 R)
- Leg, and foot in stockinette stitch
- on heel flap always knit first 3 and last 3 stitches, Rest of st. in stockinette st.
- common heel (in Germany this is called "Herzchenferse" or heart shaped heel) over 50 % of stitches in round
- pick up as many stitches on each side of heel flap as you used to cast on for each needle
- decrease gusset st. every other row
- Foot length taken from Regia-table
- band toe: after the first decreases dec. 1 on each needle every 4th row: 1x, every 3rd row: 2x, every other row:3x, every row until there are 16 st. left (4 per needle).
- close toe using Kitchener Stitch
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